CategoriesRețete

Cheesecake cremos cu dulceață de vișine, ciocolată albă și lămâie verde

Un cheesecake reușit nu trebuie să fie încărcat. Secretul lui stă în echilibru: o bază crocantă, o cremă fină și un topping care să aducă personalitate. Dulceața de vișine cu ciocolată albă și lămâie verde este exact acel element care transformă desertul într-unul memorabil.

Ingrediente (8 porții)

Pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit

Pentru cremă:

  • 500 g cremă de brânză
  • 150 ml smântână pentru frișcă
  • 120 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie

Pentru topping:

  • 5–6 linguri dulceață de vișine cu ciocolată albă și lămâie verde

Mod de preparare

Biscuiții se zdrobesc fin și se amestecă cu untul topit. Se presează într-o formă cu fund detașabil și se coc 10 minute la 180°C.

Pentru cremă, se mixează crema de brânză cu zahărul până devine fină, apoi se adaugă ouăle, vanilia și smântâna. Compoziția se toarnă peste blat și se coace 45–50 de minute la 160°C.

După răcire completă, se adaugă dulceața de vișine deasupra, lăsată să curgă natural.

Rezultat

Un cheesecake cremos, cu note acrișoare, dulci și proaspete, perfect pentru ocazii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *