CategoriesRețete

File de Rață cu Sos de Dulceață de Afine cu Vin Roșu

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • 2 bucăți piept de rață
  • Sare, piper
  • 3 linguri Dulceață de Afine cu Vin Roșu
  • 2 linguri vin roșu sec
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 1 lingură unt

Mod de preparare:

  1. Crestează pielea pieptului de rață și asezonează cu sare și piper.
  2. Prăjește pieptul în tigaie, începând cu partea cu piele în jos, până devine crocant.
  3. Scoate carnea și las-o la odihnit.
  4. În aceeași tigaie, adaugă vinul, oțetul, dulceața și lasă să fiarbă ușor 3-4 minute.
  5. La final, adaugă untul pentru a obține un sos lucios.
  6. Servește carnea felii, cu sos deasupra și o garnitură de piure sau legume sotate.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *