CategoriesRețete

Friptură de porc la cuptor cu legume

Ideală pentru mese în familie, cu carne fragedă și arome adânci.

Ingrediente:

  • 800 g pulpă de porc (sau ceafă)
  • 1 lingură Condiment pentru Tochitură Moldovenească
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 căței de usturoi
  • Sare (dacă mai e nevoie), piper după gust

Mod de preparare:

  1. Taie carnea în bucăți mari și freac-o bine cu condimentul și ulei.
  2. Las-o la marinat 30 minute (sau peste noapte pentru gust mai intens).
  3. Taie legumele și amestecă-le cu puțin ulei și sare.
  4. Pune totul într-o tavă, acoperă cu folie și coace la 180°C timp de 1 oră.
  5. Ia folia și mai lasă 15 minute pentru crustă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *