CategoriesRețete

Friptură de Vită cu Sos de Piper Negru

Ingrediente:

  • 2 bucăți de mușchi de vită (aprox. 200g fiecare)
  • 1 lingură boabe de piper negru (zdrobite grosier)
  • 1 lingură unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 căței de usturoi (tocați fin)
  • Sare după gust

Mod de preparare:

  1. Presară sare și piper negru zdrobit peste bucățile de vită.
  2. Într-o tigaie încinsă, adaugă untul și uleiul de măsline.
  3. Prăjește carnea 3-4 minute pe fiecare parte pentru o textură medie. Scoate-o și las-o la odihnit.
  4. În aceeași tigaie, adaugă usturoiul și vinul alb, lăsându-l să se reducă.
  5. Adaugă smântâna și piperul negru boabe zdrobit, amestecând până se îngroașă sosul.
  6. Servește friptura cu sosul de piper negru alături de o garnitură de cartofi sau legume la grătar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *