CategoriesRețete

Humus cu Sumac și Ulei de Măsline

Ingrediente:

  • 1 conservă năut (400g)
  • 2 linguri pastă tahini
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Zeama de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguriță sumac (+ extra pentru decor)
  • 2 linguri apă (opțional, pentru o consistență mai cremoasă)

Mod de preparare:

  1. Mixează în blender năutul scurs, tahini, usturoiul, zeama de lămâie, uleiul de măsline și sarea până devine cremos.
  2. Dacă este prea dens, adaugă 1-2 linguri de apă și mixează din nou.
  3. Transferă humusul într-un bol, stropește cu ulei de măsline și presară sumac deasupra.
  4. Servește cu lipie caldă sau legume proaspete.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *