Ingrediente (4 porții):
- 2 piepți de rață (cu piele)
- Sare și piper negru proaspăt măcinat
- 2 lingurițe sos de soia
- 2 linguri Dulceață de Ananas cu Rom
- 1 linguriță ghimbir ras
- 1 linguriță oțet balsamic
Mod de preparare:
- Crestează pielea pieptului de rață și asezonează cu sare și piper.
- Prăjește pieptul cu pielea în jos, la foc mediu, 6–7 minute, până devine crocantă. Întoarce-l și mai gătește 3–4 minute.
- Amestecă sosul de soia, dulceața, ghimbirul și oțetul balsamic într-un bol.
- Glazurează pieptul de rață cu sosul obținut și mai lasă 2–3 minute pe foc mic.
- Servește cu piure de cartofi dulci sau sparanghel tras la tigaie.
Rezultat: O combinație rafinată între textura suculentă a cărnii de rață și glazura exotică, dulce-picantă, cu note de rom.

