CategoriesRețete

Piept de Rață Glazurat cu Dulceață de Ananas și Rom

Ingrediente (4 porții):

  • 2 piepți de rață (cu piele)
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 2 lingurițe sos de soia
  • 2 linguri Dulceață de Ananas cu Rom
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 1 linguriță oțet balsamic

Mod de preparare:

  1. Crestează pielea pieptului de rață și asezonează cu sare și piper.
  2. Prăjește pieptul cu pielea în jos, la foc mediu, 6–7 minute, până devine crocantă. Întoarce-l și mai gătește 3–4 minute.
  3. Amestecă sosul de soia, dulceața, ghimbirul și oțetul balsamic într-un bol.
  4. Glazurează pieptul de rață cu sosul obținut și mai lasă 2–3 minute pe foc mic.
  5. Servește cu piure de cartofi dulci sau sparanghel tras la tigaie.

Rezultat: O combinație rafinată între textura suculentă a cărnii de rață și glazura exotică, dulce-picantă, cu note de rom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *