CategoriesRețete

Cremă de zahăr ars cu note florale și condimentate

Ingrediente (4 porții):

  • 500 ml lapte integral
  • 4 ouă întregi
  • 1 linguriță extract natural de vanilie
  • 4 linguri Crystals of Savor pentru cremă
  • 2 linguri Crystals of Savor pentru caramel
  • Un praf de sare
  • Opțional: flori uscate pentru decor

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 160°C.
  2. Într-o tigaie mică, topește 2 linguri de Crystals of Savor la foc mediu până obții un caramel deschis. Toarnă rapid în forme termorezistente și rotește-le pentru a distribui uniform caramelul.
  3. Încălzește laptele cu vanilia într-un vas, fără să-l fierbi. Ia de pe foc și lasă 2-3 minute să se infuzeze.
  4. Într-un bol, bate ouăle cu 4 linguri Crystals of Savor și un praf de sare, apoi toarnă treptat laptele cald peste ouă, amestecând continuu.
  5. Strecoară compoziția și toarnă în formele cu caramel.
  6. Așază formele într-o tavă cu apă fierbinte (bain-marie) și coace 35-40 minute.
  7. Răcește complet, apoi lasă la frigider cel puțin 2 ore. La servire, răstoarnă fiecare porție pe o farfurie și decorează cu flori uscate comestibile.

🌸 O reinterpretare florală și elegantă a unui desert clasic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *