CategoriesRețete

Supă Clasică de Pui cu Tăiței de Casă

Ingrediente (6 porții):

  • 1 pui întreg (sau 4 pulpe de pui)
  • 2 morcovi mari
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2,5 L apă
  • 150 g tăiței de casă (sau fideaua preferată)
  • 2 lingurițe Condiment pentru Supă de Pui
  • Sare după gust
  • Pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

  1. Spală bine carnea de pui și pune-o la fiert într-o oală cu 2,5 L apă. Îndepărtează spuma formată la suprafață.
  2. Adaugă legumele curățate și tăiate bucăți mari (morcov, păstârnac, țelină, ceapă).
  3. Presară 2 lingurițe de Condiment pentru Supă de Pui și lasă la fiert la foc mic, acoperit, timp de 1,5 ore.
  4. Strecoară supa, apoi adaugă înapoi doar morcovii feliați și carnea dezosată.
  5. Fierbe separat tăițeii, apoi adaugă-i în supă.
  6. La final, asezonează cu pătrunjel verde tocat și servește fierbinte.

Tips: Pentru un gust mai intens, adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie la servire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *