CategoriesRețete

Ciorbă de Legume cu Pui și Condiment Aromat

Ingrediente (6 porții):

  • 300 g piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei gras roșu
  • 150 g cartofi
  • 100 g mazăre verde
  • 1 ceapă
  • 1 roșie mare sau 2 linguri pastă de roșii
  • 2,5 L apă
  • 2 linguri Condiment pentru Supă de Pui
  • 2 linguri oțet sau zeamă de lămâie
  • Pătrunjel și leuștean verde pentru servire

Mod de preparare:

  1. Taie pieptul de pui cubulețe și pune-l la fiert împreună cu ceapa întreagă.
  2. După 10 minute, adaugă restul legumelor tăiate cubulețe: morcov, dovlecel, ardei, cartofi, mazăre.
  3. Condimentează cu Condiment pentru Supă de Pui și fierbe la foc mic până când legumele sunt moi.
  4. Adaugă roșia decojită și tocată (sau pasta de roșii) și mai lasă la fiert încă 10 minute.
  5. Potrivește gustul cu sare și acrește cu oțet sau zeamă de lămâie.
  6. Servește cu pătrunjel și leuștean verde tocat.

Tips: Această ciorbă este excelentă și în varianta de post, fără carne, doar cu legume și condimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *