CategoriesRețete

Pui cu Lămâie și Sos Crema de Șofran

O rețetă rafinată și aromată, potrivită pentru mese festive.

Ingrediente:

  • 2 piepți de pui
  • 100 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 15–20 fire de șofran
  • 1 lingură unt
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • Zeama de la ½ lămâie
  • Sare, piper

Mod de preparare:

  1. Pune firele de șofran în 1 lingură de apă fierbinte.
  2. Gătește pieptul de pui în unt până devine auriu.
  3. Adaugă usturoiul și gătește 30 secunde.
  4. Toarnă smântâna lichidă, zeama de lămâie și infuzia de șofran.
  5. Lasă 5–6 minute la foc mic până când sosul devine ușor cremos.
  6. Potrivește cu sare și piper.

Rezultat:

Un pui suculent, într-un sos fin, aromat, cu o culoare de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *